Vår historie

Haslum Pust & Blæs er et relativt «ungt» orkester på Haslum, til tross for at stort sett alle medlemmene har en musikalsk fortid å bygge på. Den første øvelsen fant sted knapt 2 måneder før 17.mai i 1998. Den første konserten 4 øvelser senere. Så gikk vi oss til.
Haslum Pust & Blæs ble offisielt stiftet 4.12.2000.

Story: I forbindelse med samarbeidsdiskusjoner mellom et nedleggingstruet guttekorps og et oppadgående jentekorps i 1998, fikk et hjertesukk fra Bjørn Pedersen – om mangelen på musikk lengst bak i årets barnetog – umiddelbart gehør hos Mikael Pande-Rolfsen og Bente Heilo. Sammen tok de to herrene fatt på oppgaven, ivrig på-heiet av Bente. Blant jenteforeldre og gutteforeldre, venner og bekjente på Haslum vervet de musikanter til det lokale barnetoget. Disse møtte opp etter beste evne til de 4 øvelser orkesteret fikk sammen med dirigent Ann Baltzer før den store dagen var kommet.
17. mai 1998  Vi talte noen og 15 medlemmer i rekkene da vi marsjerte av sted under navnet Haslum Pust & Blæs på pene silkebånd over skulderen. Spillingen ble gjennomført med stor suksess til både publikums og musikantenes glede og overraskelse. Musikantene ble enige om å møtes igjen etter sommeren.
Høsten 1998 startet HPB med øvelser annenhver mandag på Haslum Skole. Etter kort tid kunne vi ønske Ellen Kirkaas velkommen som medlem og musikalsk leder.
17. mai 1999 feiret vi 1-års jubileet med en ekstra runde i rundkjøringen i Kirkeveien til stor jubel fra det fremmøtte togpublikum.
15. januar 2000 tok vi utfordringen fatt og deltok på ett lokalt arrangement i Sandvika kino. Det var nervøst, rart og fryktelig morsomt. Det gikk i tillegg over all forventning!
16. mai 2000 dristet vi oss til en oppvarming i all offentlighet dagen før barnetoget, og gjennomførte vårt første spilleoppdrag for Cathinka Guldberg-senteret på Lovisenberg i Oslo.
23. september 2000 arrangerte vi vårt første seminar. Ellen ledet oss gjennom både samspill og gruppespill på Haslum Skole. Et hyggelig lunsjbord ble dekket opp og etter både spilling og velfortjent hvile møttes vi igjen til middag og sosialt samvær.

4. desember 2000 
stiftet 26 medlemmer Haslum Pust & Blæs etter en helg med hyggelig førjulsspilling på Bekkestua og Haslum.

I dag består Haslum Pust & Blæs av 25-30 aktive medlemmer, som øver hver mandag kveld på Haslum Skole i Bærum under ledelse av dirigent Espen Rækstad. Vi spiller publikumsorientert musikk tilpasset orkesterets sammensetning og kompetanse. Konserter gjennomføres i lokalmiljøet, Oslo og ved noen anledninger i utlandet, bl.a. på syke-, rehabiliterings-, bo- og behandlingshjem. Repertoaret er variert og dekker ulike sjangere. I tillegg til denne hovedvirksomheten settes det sammen mindre ensembler til f.eks. oppdragsspilling. HPB TAUBE, HPB EVERGREENS og HPB KLASSISK er slike grupper med et eget underholdningsprogram.